Η Vasartis σε κοινοπραξία με την ΚΤΙΡΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕ και την Δ. Οικονόμου – Μ. Λεούση Ε.Ε. ανέλαβαν την ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου της Αθήνας.

Έργο του Δ. Αθηναίων που περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής που περικλείεται από τις οδούς Ευριπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους, Αθηνάίδος, Αγίας Ειρήνης, και Αθηνάς στην 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.

Προϋπολογισμός: 3.300.000€

Στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση αισθητικά και λειτουργικά της περιοχής, η οργάνωση των χώρων κίνησης (πεζόδρομοι) και των χώρων στάσης (πλατείες και πλατώματα), η εξασφάλιση απρόσκοπτης προσβασμικότητας / κίνησης πεζών και ΑΜΕΑ, η οργάνωση των χώρων τραπεζοκαθισμάτων / έκθεσης εμπορευμάτων, η χρήση ψυχρών και φυσικών υλικών (ψυχροί κυβόλιθοι, πεπαλαιωμένοι μαρμάρινοι κυβόλιθοι Πάρνωνα, κεραμικά τούβλα (κλινκερ), ακολουθώντας τη στρατηγική του βιοκλιματικού σχεδιασμού, η ενίσχυση της φύτευσης, λαμβάνοντας υπ’όψη τον προσανατολισμό και τη σκίαση των θέσεων στάσης και κίνησης, η ενίσχυση του οδοφωτισμού με λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης (LED), η ενίσχυση / ανανέωση αστικού εξοπλισμού, η χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, καθώς και η πρόβλεψη εικαστικών παρεμβάσεων.