Προκατασκευή σκυροδέματος νέας γενιάς

Γρήγορη, οικονομική, ευέλικτη, πράσινη, ανθεκτική & ασφαλής


Vasartis Precast Solutions (VPS – system)

Η παραγωγή των προκατασκευασμένων στοιχείων γίνεται στον χώρο του έργου σε μεταφερόμενα, συναρμολογούμενα καλούπια και εξοπλισμό.

Παράγονται συμπαγή τοιχώματα και αυτοφερόμενες δοκιδωτές πλάκες, που στην συνέχεια συναρμολογούνται με γερανό για την κατασκευή του τελικού κτηρίου.

Το προκατασκευασμένο κτήριο με σύστημα VPS, σας εξασφαλίζει:

Η παραγωγή των προκατασκευασμένων στοιχείων γίνεται σε απολύτως ελεγχόμενες συνθήκες καθιστώντας τον έλεγχο του τελικού προϊόντος πολύ εύκολο και ακριβή.
Η χρήση ξυλοτύπων μειώνεται κατά 80%, τα ικριώματα κατά 70% και οι επιτόπου χυτεύσεις κατά 60%. Το απαιτούμενο προσωπικό για την κατασκευή είναι πολύ λιγότερο.
Η παραγωγή των προκατασκευασμένων στοιχείων ξεκινά από την φάση που στο έργο γίνονται οι χωματουργικές και άλλες προεργασίες, ενώ η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων στοιχείων είναι ταχύτατη. Επίσης δεν επηρεάζεται σχεδόν καθόλου από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Σκεφτείτε σε τι κτήριο θα θέλατε να βρίσκεστε σε μία φυσική καταστροφή ή μία κακόβουλη ανθρώπινη ενέργεια. Το κτήριο από σκυρόδεμα είναι πυρασφαλές, ενώ η μηχανική αντοχή του ειναι με διαφορά η μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο δομικό υλικό.
Το σκυρόδεμα είναι το μόνο υλικό που η αντοχή του αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Η ανάγκη συντήρησης ενός κτηρίου από σκυρόδεμα προκύπτει σπάνια, ενώ οι εργασίες κοστίζουν ελάχιστα σε σχέση με άλλα υλικά δόμησης.
Τα υλικά από τα οποία συνίσταται το σκυρόδεμα προέρχονται από φυσικές ή ανακυκλώσιμες πηγές καθιστώντας το ιδανικό υλικό για πράσινα κτήρια σύμφωνα με τις μεθόδους πιστοποίησης LEED και BREEAM. Ενώ με την προκατασκευή η σπατάλη υλικών και τα απόβλητα ελαττώνονονται σε σημαντικό βαθμό. Η εξωτερική θερμομόνωση γίνεται με EIFS (Exterior Insulation and Finishing System), εξασφαλίζοντας την μέγιστη θερμομόνωση του κτηρίου, που σε συνδυασμό με την δυνατότητα τοποθέτησης φωτοβολταϊκών και συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας παρέχουν την υποδομή για μια κατασκευή με άριστο βαθμό βιωσιμότητας (αειφορίας).

Γιατί να επιλέξετε την προκατασκευή με το σύστημα VPS

Με το σύστημα προκατασκευής σκυροδέματος VPS δημιουργούνται συνθήκες βιομηχανικής παραγωγής στον χώρο του εργοταξίου. Εκμεταλλευόμαστε τα πλεονεκτήματα της βιομηχανικής προκατασκευής, όπως ταχύτητα, ακρίβεια διαστάσεων, σταθερά καλή ποιότητα και οικονομία υλικών και συνεπώς κόστους, χωρίς τους ανασταλτικούς παράγοντες που είναι η πρόσθετη επιβάρυνση για τις μεταφορές, οι γεωμετρικοί περιορισμοί στις διαστάσεις των στοιχείων και οι φθορές λόγω των φορτοεκφορτώσεων.

Μεταφέρεται και εγκαθίσταται σε απομακρυσμένες ή/και με δύσκολη πρόσβαση περιοχές χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση στο κόστος και χωρίς απολύτως καμία επίπτωση στην ποιότητα και ταχύτητα της κατασκευής.

Η ιδανική επιλογή για τους επενδυτές επειδή:

  • Λόγω της ταχύτητας κατασκευής συντομεύει και την έναρξη απόσβεσης του κεφαλαίου που επενδύεται.
  • Είναι εύκολο να πουληθεί, μισθωθεί ή ενοικιαστεί λόγω της αντοχής, μακροβιότητας και ελάχιστης ανάγκης συντήρησης που απαιτείται.
  • Έχει μικρότερα κόστη ασφάλισης
  • Είναι εύκολο και γρήγορο να επεκταθεί.

Παρουσίαση Vasartis Precast Solutions

Η καλύτερη λύση για κατασκευές μεγαλύτερες από 1500 m2

Αν σκέφτεστε να κατασκευάσετε κτήριο ή συγκρότημα κτηρίων με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη από 1.500 m2, σε οποιαδήποτε περιοχή επικοινωνήστε μαζί μας γιατί υπάρχουν πολλές πιθανότητες να σας δώσουμε λύση πραγματικά και εντυπωσιακά συμφέρουσα.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το VPS

Επικοινωνήστε μαζί μας και οι συνεργάτες μας θα σας δώσουν άμεσα πληροφορίες
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ